Laatste nieuws van onze 'Onderwijs'-afdeling

De Historische Kring Zuidhorn ondersteunt op aanvraag projecten over de geschiedenis van Zuidhorn binnen het basisonderwijs in de gemeente Zuidhorn. Regelmatig vinden er speciaal op jongeren gerichte activiteiten plaats.


Test je kennis van Zuidhorn

Bij enkele artikelen in deze site hebben we een kennistoets gemaakt. Door alle vragen te beantwoorden kunt u zien of u een gelezen artikel goed hebt begrepen. Als test hebben we een paar voorbeeldtoetsen gemaakt bij:

Alle uitslagen worden (anoniem) opgeslagen. Als we zien dat ze veel gemaakt worden, zullen we nog meer toetsen gaan ontwikkelen. De toetsjes zijn gemaakt door Eline, in het kader van haar maatschappelijke stage voor het Augustinus College.

Geplaatst: februari 2012


 

Kinderactiviteiten Open Monumentendag

Tijdens de open monumentendag n 2009 werden kinderen uitgenodigd tekeningen te maken van de oude graven op het kerkhof van de Hervormde Kerk.

>> Naar foto's bij deze activiteit

 


Geplaatst: oktober 2009


GPS-wandeltocht 'De sporen van de Hanckemaborg'.

Leerlingen van OBS de Borgh en CBS Het Anker hebben onder leiding van het trainingscentrum De Rode Planeet een GPS-wandeling gemaakt. Hierbij werden de opdrachten op de juiste plek getoond en voorgelezen en konden de leerlingen tijdens de route allerlei opdrachten uitvoeren.

>> Naar verdere informatie
>> Naar online toets over de Hanckemaborg

 

Geplaatst: juli 2009