Excursie Provinciehuis

Ontvangstruimte

Vrijdag 1 november zijn we met een club van 19 personen met de jaarlijks excursie naar het Provinciehuis geweest. Eerst werden we om 9.30 uur met koffie en koek ontvangen in het Atrium. Een overdekt stukje binnenplaats, erg mooi vormgegeven. Vervolgens gingen we met onze charmante rondleidster naar de Statenzaal. Waar we een uitleg kregen over de geschiedenis van deze zaal en het grote schilderij boven de schouw van Schilderij ‘Religie en Vrijheid’ van Hermannus Collenius uit 1712

Daarna togen we naar de Gedeputeerdenzaal

Ook erg oud en tevens een schilderij van Hermannus Collenius boven de schouw, ook deze omlijst door prachtig houtsnijwerk.. Tot slot een wandeling langs een uitgebreide Ploeg verzameling die in de gang te bezichtigen was. Erg gevarieerd!  Als afscheid ging we met een goodie bag naar huis.