• Dit event is voorbij.

Lezing over bewoningsgeschiedenis in het Westerkwartier door dhr. Taayke uit Zuidhorn

januari 29 @ 20:00 - 22:00

Op woensdag 29 januari 2020 om 20.00 uur wordt in Zalencentrum Balk, de Gast te Zuidhorn een lezing gehouden over de bewoningsgeschiedenis van het Westerkwartier.

Voorafgaand aan deze lezing zal om 19.30 uur de jaarvergadering worden gehouden

De heer Ernst Taayke is archeoloog (gepromoveerd op een studie naar de inheemse keramiek in Noord-Nederland uit de periode 600 v. Chr.-300 na Chr.). Hij is zestien jaar lang het boegbeeld van het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis geweest.

Heeft de stijging van de zeespiegel in de prehistorie invloed gehad op de bewoning in het Groningse Westerkwartier? Deze vraag zal op woensdagavond 29 januari a.s. ter sprake komen.

Naast deze vraag zal archeoloog Taayke aandacht besteden aan de laatste bewoners van het zandgebied, de eerste bewoners van de kwelder en de eerste ontginners van de veengebieden. Taayke geeft een archeologisch overzicht van de bewoning in het Westerkwartier vanaf circa 2000 voor Christus tot 1000 na Christus. Hierbij houdt de archeoloog de grenzen aan van de nieuwe gemeente, dus inclusief Middag-Humsterland.

Entree leden HKZ en Aeldakerka € 4,00 (incl. koffie/thee), niet-leden € 7,00 (incl, koffie/thee).

januari 29