• Dit event is voorbij.

Lezing over Het Huis met de Leeuwen, Nieuwstraat 6 en zijn bewoners : feiten, verhalen en vermoedens door Nico Attema

februari 25 @ 20:00 - 22:00

Het kenmerkende Huis met de Leeuwen aan de Nieuwstraat heeft een rijke geschiedenis. Sinds 1730 kennen we de namen van de mensen die er woonden. Nico Attema heeft de geschiedenis van dit bijzondere huis en de bewoners onderzocht en zal hierover vertellen in deze lezing

Attema is sociaal geograaf en werkte na zijn afstuderen aan de Rijks PABO in Groningen en later aan de Lerarenopleiding van de NHL, voorheen Ubbo Emmius. Na zijn pensionering ging hij zich bezighouden met de lokale geschiedenis van Zuidhorn. Het dorp waarin hij inmiddels al bijna vijftig jaar woont.

Entree leden HKZ en Aeldakerka € 4,00 (incl. koffie/thee), niet-leden € 7,00 (incl. koffie/thee).

februari 25

De Dörpsstee