Lezing over de Bevrijding van het Westerkwartier door Joël Stoppels met vooraf de premiere van een korte film over Riek Birza : herinneringen van een kind

Joél Stoppels gaf een uitgebreide lezing over in bevrijding van Nederland en tot slot over de bevrijding van Groningen. Dit allemaal in het kader van 75 jaar Bevrijding. De lezing was al een paar keer uitgesteld wegens corona, maar kon nu eindelijk plaatsvinden. Met veel kennis van zaken, details en foto’s kon het publiek in een volle zaal van het Cultureel centrum Zuidhorn genieten van deze lezing. Voorafgaande aan de lezing werd een filmpje getoond met het verhaal van Riek Birza : herinneringen van een kind. Over haar belevenissen ten tijde van de bevrijding van Zuidhorn. Kleine verhalen met grote impact. Ze verteld onder andere hoe haar Joodse overburen Betje en Arend van Dam werden afgevoerd door de Duitse bezetters. Het verhaal gaat door tot op heden.