Boerderijen in en om Noordhorn, Zuidhorn en Briltil

Dit betreft de meest recente uitgave van de Historische Kring Zuidhorn. Het boek is in maart 2009 verschenen.

Ruim tien jaar is er onder auspicien van de Historische Kring Zuidhorn gewerkt aan dit boek, waarin ruim 120 boerderijen uit de voormalige gemeente Zuidhorn (Noordhorn, Zuidhorn en Briltil) uitvoerig beschreven zijn. Daarnaast bevat het boek een aantal algemene hoofdstukken over de landbouw, de bouw van boerderijen, het leven op de boerderij en de boerenerven. Ook de geschiedenis van de lokale zuivelfabriek is opgenomen, evenals een beschrijving van de waterschappen en een overzicht van alle molens in het gebied. Voor meer informatie over dit boek kunt u elders op deze website terecht, namelijk bij

Het boek kost EUR 79,50 en is te koop bij de plaatselijke boekhandel en via de website van de uitgever:www.profiel.nl.  ISBN 978 90 5294 427 2