Straat voor Straat : Zuidhorn, Noordhorn en Briltil in de twintigste eeuw

Op vrijdag 8 november 2013 jl is bij Zalencentrum Balk het nieuwste historische boek Straat voor Straat : Zuidhorn, Noordhorn en Briltil in de twintigste eeuw gepresenteerd. Burgemeester B. Swart nam het eerste exemplaar in ontvangst. Dit fraai vormgegeven  boek is verkrijgbaar bij boekhandel Schoelier.

Enige tijd geleden heeft de Historische Kring Zuidhorn een prachtige collectie oude ansichten met afbeeldingen van voornoemde dorpen ontvangen van J. Postema uit Niehove. Om deze unieke beelden voor een ieder zichtbaar te maken is besloten hier een boek over uit te geven. ‘Straat voor straat’ is een rijk-geillustreerd boek, geschreven voor en door inwoners van Briltil, Noordhorn en Zuidhorn. Aan de hand van oude ansichtkaarten en nieuwe foto’s wordt getoond dat er veel in de dorpen is veranderd. Het is een boek vol geschiedenis, anekdotes en illustraties en geeft een prachtig overzicht van deze dorpen van het begin van de twintigste eeuw tot heden.

Het boek kost EUR 29,95 en is te koop bij de plaatselijke boekhandel en via de website van de uitgever:www.profiel.nl  ISBN 978 90 5294 547 7